HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Individualni programi
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 24.02.2014 ob 13:33
En močan pozdrav vsem!

Ker imam prekomerno težo sem sklenil, da za začetek postanem član THE NUTRITION foruma, menim, da bom tukaj našel koristne informacije in pomoč pri mojem napredku in dosegu cilja. Pisanje in branje foruma mi bo kot motivacija za naprej.
Sem fant star 24 let iz okolice Škofje Loke. Moja višina je 185cm in trenutna teža, ki sem jo izmeril danes zjutraj je bila 116,5Kg. Moj cilj je v tem letu doseči željeno težo 85Kg kot sem jo že imel. Mislim, da bo to zame, kar dobra preizkušnja. Želim boljše počutje in zdravo telo! Upam, da mi bo uspelo.
Za začetek sem sprejel odločitev, da iz menija odstranim OH in zaužijem več beljakovin in zelenjave.
Izogibal sem bom sladkorju. Pil bom predvsem zeleni čaj in vodo.
Ker hočem povečati učinek in napredek bom aktiven tudi pri športu. V začetku imam namem teči po 20-30 min dnevno v večernih urah. Po teku bom delal vaje z lastno težo dokler ne dobim fitnes pripomočkov.
Vse v intervalih.

K športni aktivnosti sem mislil dodati nekaj prehranskih dopolnil ( ker z tem nimam še izkušenj bi prosil, če mi lahko nekdo, ki se na to spozna svetuje če je moja izbira optimalna )

Dodal bi: *****, *****, Omega 3, Vitamin in X3M Shredxxom.

Pred zajtrkom bi vzel fatburner, vitamin in omega 3 potem pa pred treningom **** in po njem whey ?

Če bom dobil kak nasvet o prehrani, treningu bom hvaležen

Iz tedna v teden poročam stanje
.......................................................................................................
Lep pozdrav, A

You work for what you want,so when you don't work,your dreams don't come true.
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 24.02.2014 ob 15:48
Želim ti obilo sreče, najprej ti moram svetovati glavno pravilo, kadar se kot začetnik spraviš na takšen projekt (zdi se mi, da se premalo poudarja na forumih).

Ne začni z vsem naenkrat prehitro, mentaliteta se ti je zdaj čisto spremenila, ni pa potrebno delati drastičnih sprememb naenkrat, ker se potem tega težje držiš. Začni s postopnim odrekanjem hrani, ki zate ni dobra (odstrani vso hrano ki ni bogata z nutrienti).

Ne sekiraj se, za kdaj točno vzameš svoj whey, v celoti tvojega življenja bo bolj kot ne nepomembno - prepričan bodi da nekje v celotnem dnevu vase dobiš to kar si mislil in to bo več kot dovolj.

Trening - spet, dokler ne hodiš v fitnes in nimaš nekega programa je v vsakem primeru pomembno postopno povečevanje zahtevnosti. To je lahko vedno daljša pretečena razdalja, težje vaje s telesno težo itd...

Če boš imel kakršnokoli vprašanje ali pa če si boš sestavljal okvirni jedilnik pa ga kar objavi in ga bomo komentirali.

Glede dodatkov je tako, RABIŠ jih ne, lahko ti pa pomagajo priti do cilja malo hitreje oz. bolj optimalno. Svetujem da ne jemlješ fatburnerja kar iz začetka ampak mogoče malo kasneje - whey, vitamine in omego ti pa priporočam čim hitreje.
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 25.02.2014 ob 11:37
Hvala Pend za te besede.

Ker so spremembe v življenju pomembne, sem se 3 mesece nazaj dal na preizkušnjo in po 9 letih kajenja iz noč na dan prenehal, do danes nism pomislu, da bi spet začel, ko zavoham dim mi obrne zdi se mi da sem prebil led in da je biv to moj zadnji cigaret. To sicer nima nobene veze z tem kar govorimo tu ampak želim povedat da podzavest želja in močna volja po spremembah odtehta vse drugo! Hitra spremeba na dieto oz. temu bi jz rekel bolj spremenjen načinu življenja mi pri odločitvi ne bi smela delat težav. Edino kar me skrbi, da spremembo telo ne bo dobro sprejelo? Pred tem sem bil navajen da jem bel kruh pri vsakem obroku, na dan tudi po 8 kosov, si po 20h pripravljal testenine z majonezo in pekel pice pozno v noč, sladkarije so bile moj stalni spremljevalec. Pil gazirane pijače in sladke sirupe po katerih sem imel zgago da sem skoraj bruhal Zjutraj bil včasih lačen, da bi pojedel dva kosila Vse proti zdravemu razumu!
Po prenehanju z športom in po nezdravi hrani se je po 4 letih pokazal rezultat prekomerne teže in slabega počutja.

Za mano je prvi dan 'diete' pred zajtrkom sem popil kavo malo sladkano in iz jajc, ovsenih kosmičev, malo sira in malo soli naredil polpete ter jih popekel na teflonu.
Za malico sem pojedel pest lešnikov. Za kosilo sem imel ribe v lastnem soku z povnozrnatim testeninam in za večerjo popekel papriko in piščančja prsa, zraven še skuto in solata z jajcem. Ker hodim pozno spat sem čutil lakoto zato sem pred spanjem pil veliko zelenga čaja. In bil to noč več na wc ju kot u postli ...bral sem da v večjih količinah zeleni čaj zaradi kofeina povzroča nespečnost in zaradi čezmernega odvajanja vode iz telesa možno izgubo rudnin.?

Danes sem zajtrkoval pečena jajca z skuto in polnozrnatim kruhom z orehi in kozarec kefirja pridelan doma. Malica je bila sadna. Kosilo bo rjavi riž in piščančja prsa. Po 15h se bom izogibal OH. Za večerjo bo solata z jajci in mozarelo light.

Zaenkrat še ne tehtam in jem po občutku.

Za zajtrk se bi držal ovsenih kosmičel, jajc, jogurta,kefirja, semen chia, laneno seme..
Malice oreščki, sadje, jogurt..
Kosila riž,testenine,ribe,piščanc,puran,zelenjava..
večerja zelenjava pripravljena na več vrst rbe iz konzerve, razne solate z jajci..

Vsak drug dan bi po zajtrku naredu trening, pred tem bi vzel omega 3 in vitamin po njem pa whey. Zvečer bi še odlaufal krog in po teku še 1x whey? Kk se vse to sliš a je vredu al je numen? prosim za kak odg.

Lep dan
You work for what you want,so when you don't work,your dreams don't come true.
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 25.02.2014 ob 11:42
To, da si začel tako zdravo jesti je pohvalno - svetujem da količino vsega kar poješ nekje 2-3 dni meriš, da vidiš če si kalorično približno tam kjer moraš biti (poskusi myfitnesspal, zadevar je preprosta za uporabo).

Po vsej verjetnosti si lahko pri svoji teži zaenkrat še privoščiš kar visok vnos kalorij (beri: vedno bodi nekje 500 kalorij v deficitu), zato bi lahko po mojem mnenju še zvečer nekaj pojedel namesto da piješ zeleni čaj.

Vse to je seveda mnenje, dokler ne boš izmeril kalorij ne moraš vedeti.
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 25.02.2014 ob 16:35
Sprememba na boljše.

Zeleni čaj je zdrav in ne skrbi glede izgube mineralov. Pij ga pa raje preko dneva, ker dejansko vsebuje stimulanse, zaradi katerih boš lahko malo slabše spal. Moj nasvet za nočno lakoto je, da greš prej spat.
Pred spanjem pojej piščanca/ purana/ morsko hrano/ oreščke, ker vsebujejo triptofan. ZMA tudi občutno izboljša kvaliteto spanja + pozitivno vpliva na produkcijo testosterona (zelo pomemben hormon za hujšanje in rast mišic).

Neprespanost negativno vpliva na hormonsko sliko- eden od stranskih učinkov je povečan apetit. Vsak dan poskusi spati vsaj 7 - 7,5 ur. Več ne potrebuješ, manj je premalo.

Poročaj napredek in te bomo usmerjali.

Srečno

E-mail: info@the-nutrition.com
Tel. št.: 080 35 45
Spletna trgovina: www.the-nutrition.com/store/index.php
Prodajna mesta: www.the-nutrition.com/prodaja
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 26.02.2014 ob 14:27
Evo nov dan je pred nami, da še kaj napišem, mogoče bo branje komu kdaj koristlo, nikol se ne ve

Sem vesev za support!

Thank you Pend tole mi bo nucal!

Ok, THE Nutrition pol lahko pijem ko kamela ta čaj Sm se kar navadu na okus tud brez cukra gre, popijem ga od 2-3 litre na dan. Zdele mam dost stresno obdobje predvsem zrd službe in grem kr težk spat, učas tud po 2h še ne spim ustanem pa ob 7-8h. To bo potem dobr razlog, da mam apetit za tri! Morm si nabavt neki za pomiritev

No, včer je biv cejt da se zapelem v trgovino da si kupm kj zdrave hrane, izogibal sem se predelani, gledal na ceno in kakovost. Nabavu sm polnozrnate testenine, jogurte, skutke, tuno v lastnem soku, prepečenc,lešnike-mandljne, za 1Kg file pšanca sm dav 7.20€ bo treba najdt cenejšga dobavitelja ( ve kdo za kj cenejšga? ) prvič sem vzel tud purana pa ko sm ga dal iz vrečke sem misnu da so mi podtaknil zaneč purana, ma tak specifičn vonj v eurospinu sem vzel mozzarelo land 125g je u akcij 0.59€ pa v sparu majo akcijo na kokosov masl 250g za 1,98€

za neki časa bo pol pa spet v akcijo.

Za zajtrk sm pojedu 3 pečena jajca z skuto, polnozrnat kruh in kefir. Za malco pa mandljne pa lešnke zdj pa že počas čakam na kosil, nardu bom testenine z ribam in zelenjavo, za večerjo pa kakšna piščančja solata z mozzarelo
Se priporočam za kak dobr recept!

Dons bom mel mal fitnesa, dobim nov kavč ki ga bo treba nest v 4 štuk Da spremenim postavitev sobe da bo plac za bench in uteži pa da končn začnem tud kj trenirat. Do zdej še nism nč edin kar hodm peš. Tud tehtal se še nism, se mam namen vsak tedn ob iztem cajt
Po drugmu tednu lohk tud kšno okol treninga in vaj rečemo, neki sm že bral neki še bom.

Za mano bo 3 zdrav dan, počutje je vredu, želje po cukru nimam, kruha ne pogrešam, vesel sem ker si sam pripravim zdrav obrok in ga pojem z respektom ker vem kva jem

Um mora prevladati nad telesom, naš namen je preprost, okrepimo kar je slabo, otrdimo kar je mehko!

Pozdrav
You work for what you want,so when you don't work,your dreams don't come true.
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 03.03.2014 ob 18:08
Evo mene, en tedn je za mano, tehnica je zjutraj pokazala 2,5Kg manj. Sm kr zadovoljen z rezultatom, sicer nvm kam sm shujšal ker se mi nč ne pozna
Upam da bo vsak teden šlo za 2.5 dol
A bi kj spreminjal jedilnik al nj pustim tko kot je?
You work for what you want,so when you don't work,your dreams don't come true.
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 03.03.2014 ob 18:44
Dokler deluje ne spreminjaj - samo izpopolnjuj =)
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 10.03.2014 ob 09:28
Drug tedn je za mano in izguba v tem tednu je 1Kg. Naj povem, da v prvem ni bilo 2,5 ampak 1.9.

Ta dva tedna sta bila bolj kot ne brez aktivnosti samo nekaj hoje na dan in pa zadnje dva ni 15 min vadbe na stepperju.

Na dan pojem okrog 1800kcl. Izračunal sem da naj bi bla moja dnevna poraba 2300kcl. Če bi hotel izgubit 1kg pa naj bi vnos zmanjšal za 25%. Zanima me kako bi jedilnik še izbolšal.

Povprečen dnevni meni.

Zajtrk: Jogurt-kefir, ovseni kosmiči, žlica čokolade v prahu
Malica: pest lešnikov-dateljnov, sadje
Kosilo: Skleda solate ki jo včasih obogatim z mozzarelo in jajcem, polnozrnate testenine ali riž (cca 100g) zraven zelenjava, piščanec-puran-ribe.
Večerja: Solata z ribam iz konzerve obogatena z jajcem čebulo papriko mozazrelo.
Tekočina: voda, zeleni čaj brez sladkorja.

omega3 in vitamine lahko vzamem po zajtrku?
You work for what you want,so when you don't work,your dreams don't come true.
Re: No, pa začnimo <> misija - 30 Kg     Objavljeno 10.03.2014 ob 11:37
1800 kcal je meja pod katero se ne spučaj:
1. Zaradi počutja
2. Ker nisi lih majhen
3. Ker boš hitro dobival tudi nazaj

Čim boš pa vklopil uteži in še kak kardio bo telo kaj kmalu odgovorilo z "daj mi gorivo"

Sam sem malo manjši od tebe in težji pa se vedno vrtim od 2100 - 2400 kcal. Ubistvu "naravno" cikliram, ker mi je že nekak v glavo prišlo, da tisti dan ko imam trening avtomatično več pojem. Na dan ko mam off pozabim na vse in avtomatično manj pojem.

Največja varka je recimo 80g - 100g riža manj/več na dan nizkega/visokega vnosa. Recimo da B in M zaužiješ pa enako. Lahko sprobaš tudi na off dan večinoma OH-jev zjutraj in mogoče čisto malo pri kosilu. Goljfaj telo
____________

A to kar si napisal si ziher, da je 1800 kcal?
Omega 3 in Vitamine pri zajtrku in večerji.

En primer jedilnika mojega
Zajtrk: 100g ovsenih, 30g Whey (30g proteinov), 2dcl mleka, 2 dcl vode, 3xOmega, 1x Vit, kos sadja
Malica: 150g tune + solata + olivno ali 100g tune + kuhana jajca
Kosilo: 200g-250g mesa + 80g-120g riža + solata + olivc
Trening 1,5 ure za kosilom
Po treningu: 35g Whey, 45g OH (50:50 enostavni:kompleksni), 500mg Vit C,
Malica/Večerja: 200g mesa, rib, 40g riža, solata, 3xomega, 1x vit ali 300g brokoli

------- cca 2450kcal.

Na off dnevu gre po treningu ven vse, VitC pri kosilu Večerja je ista. Kosilo ima manj OH.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov